< Blogs

De procedure

“Hoe ziet een haartransplantatie dag er precies uit?  Moet je in de kliniek blijven of kan je weer naar huis na de behandeling?”

Lees hieronder alles over hoe zo’n dag er precies uit ziet…

Haartransplantatie technieken

Er zijn verschillen methoden om haartransplantaties uit te voeren. Zo heb je de FUE Sapphire en DHI techniek (Direct Hair Implantation).

Bij de FUE Sapphire techniek wordt de hoofdhuid eerst plaatselijk verdoofd. Daarna worden kleine openingen in de huid gemaakt op de plaats waar de haarwortels moeten worden teruggeplaatst. Dit wordt met een speciale Saffieren tip gedaan.

Met de DHI techniek wordt gebruik gemaakt van een speciale CHOI pen. Tijdens deze techniek wordt de stap van het openen van de kanalen, zoals bij de FUE techniek, overgeslagen. De DHI techniek is ideaal wanneer je lokale plekken (bijvoorbeeld alleen de inhammen) wil laten opvullen.

De procedure neemt gemiddeld 6-8 uur in beslag van begin tot einde.

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Voordat de haartransplantatie kan worden ingepland in de kliniek moet eerst zeker zijn dat je geschikt bent voor de procedure. De volgende punten moeten worden gecheckt om te weten of je geschikt bent:

  • Algehele gezondheid (is er sprake van allergieën, ziekte of medicijngebruik)
  • Alcoholgebruik en/of roken 
  • Bij sprake van haarverlies is het nodig om te achterhalen waar het vandaan komt en hoe lang er al sprake is van haarverlies (soms zijn hier bepaalde tests voor nodig)
  • Er dient voldoende donorhaar aanwezig te zijn in het donorgebied

De behandeldag

Hieronder zie je een voorbeeld van een haartransplantatie behandeldag:

Stap 1 – Consult met de arts

In de ochtend vindt het consult plaats met de arts. Deze neemt de gehele procedure nogmaals met je door en beantwoord al je vragen.

Stap 2 – Het bepalen van de haarlijn/ het gewenste resultaat

De arts zal in samenspraak met jou de haarlijn bepalen en/of het gebied aftekenen waar je meer haar wil. Het is belangrijk goed de tijd hiervoor te nemen.

Stap 3 – Scheren van het donorhaar

Na het tekenen van de haarlijn/ het gebied wordt het donorgebied afgeschoren. Dit is het middenstuk achter op je hoofd. Scheren doet geen pijn, wel kan het een beetje vreemd aanvoelen…

Stap 4 – Het extraheren van het donorgebied

Het donorgebied wordt gedesinfecteerd en verdoofd. Daarna worden 1 voor 1 de haarzakjes uit het donorgebied gehaald. Deze worden bewaard in een speciale vloeistof om vervolgens later terug geïmplanteerd te worden.

Lunch!

Het is belangrijk om goed te eten, lunch wordt verzorgd.

Stap 5 – Openen van de kanalen (incisies)

De arts zal kleine incisies (gaatjes) maken op de haarlijn, dit wordt “kanalen” genoemd. In deze kanalen worden later de grafts (haarzakjes) geimplanteerd.

Stap 6 – Het implanteren van de grafts

Tijdens deze stap worden de haarzakjes (grafts) terug geïmplanteerd in het gewenste gebied. Het gebied wordt weer lokaal verdoofd. De grafts worden weer 1 voor 1 teruggeplaatst.

Na deze stap krijg je bandage (verband) op je donorgebied, word je haar gekamd en ben je klaar met de behandeling. Je ontvangt een Goodie Bag met shampoo en lotion en instructies over hoe je het gebied de eerste dagen moet verzorgen.

Je kan nu lekker naar huis of het hotel gaan om lekker bij te komen en te genieten van je nieuwe haarlijn!

Voorzichtig, houd je hoofd goed recht!

Direct na de behandeling en de eerste dagen na de behandeling is het belangrijk is om heel voorzichtig te zijn met de reeds geplaatste grafts. Je mag er niet aanzitten, niet bukken en niet zwaar tillen. Dit is cruciaal voor een mooi resultaat.

De eerste 5 dagen zal je in een rechte houding (90 graden) moeten slapen. Je krijgt hiervoor een nekkussen mee naar huis. Het zal in het begin even wennen zijn maar is erg belangrijk voor het herstel en een mooi resultaat!

De eerste wassing

Op de tweede dag na de behandeling kun je terugkomen naar de kliniek voor de eerste wassing. Tijdens de eerste wassing wordt het donorgebied en de grafts voorzichtig gewassen. Je kunt er ook voor kiezen dit thuis te doen, dan ontvang je een instructievideo hoe de wassing uit te voeren.

Check-up momenten en PRP sessies

Regelmatig zijn er check-up momenten na de haartransplantatie. Tijdens deze momenten wordt er gekeken naar de voortgang en advies gegeven hoe je de nieuwe haren het beste kan verzorgen. Ook is er ruimte om je vragen te stellen.

Vaak wordt een check-up moment gecombineerd met een PRP sessie. Tijdens zo’n sessie wordt er bloed afgenomen en het plasma terug geinjecteerd in je hoofdhuid. Dit geeft een extra boost aan je getransplanteerde grafts!

Je ontvangt korting op de PRP sessies na je haartransplantatie, dit scheelt snel al €100 per sessie.