< Blogs

Is iedereen geschikt voor haartransplantatie?

Technisch gezien kan elke gezonde vrouw of man een haartransplantatie ondergaan. Alhoewel het niet voor iedereen succesvol zal zijn. Wat als je alopecia hebt?

Verschillende varianten alopecia

Onder vrouwen zijn de meest voorkomende varianten; androgenetica, areata en frontale fibrosing alopecia. Het kan ook worden veroorzaakt door zwangerschap, hyperthyreoïdie of hypothyreoïdie of polycysteuze eierstokken.

Zorg ervoor dat je goed geinformeerd wordt voordat je besluit een haartransplantatie te ondergaan

Androgenetische alopecia

Alopecia androgenetica komt voor bij ongeveer 50% van de vrouwen en wordt geërfd van beide kanten van de familie. Het kan wel een generatie overslaan. Voor vrouwen die met dit probleem kampen kan een haartransplantatie een goede oplossing zijn.

Androgenetische areata

Wanneer de plek van haaruitval niet te groot is en minimaal 6 maanden constant/rustig is geweest, kan een haartransplantatie een goede oplossing zijn. Als de haaruitval erg actief is, is het raadzaam om nog even te wachten om te zien of de haaruitval toeneemt. Dan bestaat namelijk de kans dat het geïmplanteerde haar uitvalt. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over je situatie.

Frontale fibroserende alopecia (FFA)

FFA is een aandoening die haaruitval aan de voor- en zijkanten van de hoofdhuid veroorzaakt. Wenkbrauwen, wimpers en andere lichaamsdelen kunnen worden aangetast. Een auto-immuunreactie, genetica of hormonen kunnen de oorzaak zijn van FFA. Een haartransplantatie kan een optie zijn voor degenen die aanzienlijk haarverlies en littekens hebben ervaren.

Benieuwd of het voor een goede optie zou zijn?

Neem contact op en ontdek alles wat je wilt weten voor jouw situatie!