< Blogs

Haartransplantatie fout!

Als eerste wil ik zeggen dat ik harstikke blij ben dat ik de haartransplantatie heb gedaan! Maar er is wel iets wat ik anders zou hebben gedaan…

Tijdens mijn consultatie in de kliniek was ik erg enthousiast. Maar ook best nerveus. Ik ben het type persoon dat nogal impuslief kan zijn wanneer ik iets graag wil. Dat is ook zo gegaan met mijn haartransplantatie.

Onderzoek

Ik heb wel wat onderzoek gedaan naar haartransplantatie op het internet maar ik kon niet veel artikelen of informatie vinden over haartransplantatie bij vrouwen.

Al is de procedure hetzelfde voor mannen als voor vrouwen. Daar kon ik wel veel over vinden dus over de procedure in het algemeen had ik wel een goed beeld bij.

Maar beslissen over hoe de haarlijn eruit zou zien, daar had ik nooit over nagedacht!

Voorhoofd spieren

In de ochtend had ik mijn consult met de dokter. Ze bekeek mijn haarlijn en hoe laag die zou kunnen worden gemaakt. Het kan namelijk zo laag als dat de spieren in je voorhoofd het “toe laten”. Oftewel, ze kunnen geen haar implanteren op het gebied met actieve spieren in het voorhoofd.

Maar hoe weet je hoe ver je haarlijn kan worden verlaagd? Kijk een verbaasd en trek je wenkbrauwen omhoog. Zie je de lijnen in je voorhoofd? Dat zijn de actieve spieren. Net daarboven zouden dus nog haarzakjes kunnen worden geimplanteerd maar niet op de lijnen.

Zie onderstaande video voor een uitleg

@sonyeahyes Antwoorden op @Hamster Ik hoop dat je “haartransplantatie” bedoelt 🤪 #hairtransplant #haartransplantatie #haarefärben ♬ Kill Bill - SZA

"Ik was té enthousiast"

Tijdens het consult was ik nerveus maar ook heel, heel enthousiast! Ik was erg praterig met iedereen in de kliniek. Nadat de dokter een zwarte lijn op mijn voorhoofd had getekend gaf ze me een spiegel om te kijken. Ik herinner me dat ik een snelle blik worp op de lijn, terwijl ik voelde dat de dokter en de 2 assistentes mij aanstaarden. Na mijn snelle blik zei ik direct “ja, het is mooi zo – let’s do it!”.

Mijn advies aan jou

Terugdenkende aan het moment, weet ik dat ik meer tijd had moeten nemen om echt goed te kijken naar bepalen van de haarlijn Ik voelde me wat gehaast en voelde bepaalde druk, misschien door de mensen in de kamer. Maar weet je wat? Je betaald aardig wat geld hiervoor en je zou dik tevreden moeten zijn met jouw uiteindelijke haarlijn!

Dus mijn advies zou zijn om echt je tijd te nemen, voel je niet gehaast en bekijk de getekende haarlijn heel aandachtig, vanuit verschillende hoeken.

Wil je weten hoe jouw haarlijn eruit zou kunnen zien?

Vul onderstaand formulier in en ontvang jouw persoonlijke Hair Plan van de dokter inclusief haarlijn design!