Veelgestelde vragen

De prijs van een haartransplantatie verschilt enorm. Dit hangt af van de hoeveelheid “grafts” die geplaatst worden. Ook is een haartransplantatie in Turkije goedkoper dan in Nederland of andere landen.

De gemiddelde prijs varieert tussen de €1800,- in Turkije tot €3000,- in Nederland.

Tijdens de haartransplantatie ingreep word je plaatselijk verdoofd. Het enige wat je voelt is dan ook wanneer de verdoving wordt toepast. Dit gaat door middel van kleine prikjes. De eerste keer is dit op de achterkant van je hoofd (het donor gebied), de tweede keer wordt de verdoving op het ontvangende gebied toegediend.

Om in aanmerking te komen voor een haartransplantatie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo wordt er gevraagd of je een medische aandoening hebt of allergieën. Ook moet de conditie van je haar goed zijn. Al deze vragen worden in het consult besproken.

Er zijn verschillende zorgaanbieders die een deel van de haartransplantatie vergoeden. Let wel op dat je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Informeer bij je zorgverzekeraar voor de voorwaarden.

Een haartransplantatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Dit kan ook op een haar besparende manier. Neem contact op voor meer informatie.

In principe is een haartransplantatie blijvend. Belangrijk is wel dat het door een professionele kliniek wordt uitgevoerd. In zeldzame gevallen is een tweede of derde haartransplantatie nodig.

3 weken na de haartransplantatie is het mogelijk om een hoofddeksel of pruik op te doen. Zelf raden wij aan dit pas na 1 maand te doen.

Niet veel. De eerste 2 weken na de haartransplantatie is het nodig om dagelijks lotion op het ontvangst en donorgebied te smeren. Dit was je vervolgens weer uit. Van de kliniek ontvang je de lotion en shampoo.

Dit verschilt per persoon. Gemiddeld is de hersteltijd na een haartransplantatie 1 week. Sommige gaan na 5 dagen weer aan het werk. Het is wel aan te raden goed je rust te nemen de eerste dagen, dan herstel je ook beter.

Het is niet aan te raden om een haartransplantatie te doen jonger dan 25 jaar. Het haarverlies is namelijk lastig te voorspellen op jongere leeftijd te voorspellen. Na je 25e heb je een beter beeld van de probleemgebieden. Uiteraard is het altijd mogelijk om in een consult de opties te bespreken.

Veel haartransplantaties (wellicht wel de meeste van de wereld) worden uitgevoerd in Turkije. Het is echt hun specialiteit. Er is veel kennis en de technologie wordt met het jaar verbeterd. Ook is het prijskaartje een stuk vriendelijker dan in andere landen.

De eerste 2 weken na een haartransplantatie zijn cruciaal. Zo moet je de eerste 3 dagen na de ingreep met je hoofd rechtop slapen. Hier krijg je een nekkussen voor. Ook mag je niet te zwaar tillen, niet sporten, niet zwemmen, niet zonnen en ook je bezoekje aan de sauna moet je even uitstellen.